Nieuws
Informateur diehard VVD’er

Jan Anthonie Bruijn, de man die aangezocht is om als informateur te gaan onderzoeken met welke partijen er een stabiele coalitie in Leidschendam-Voorburg te vormen is, is een diehard VVD’er. Hij is al meer dan 30 jaar binnen de partij actief.

Bruijn was bij de gemeenteraadsverkiezing van 21 maart lijstduwer voor de VVD in zijn woonplaats Wassenaar. Daarover zei hij:  ,,Ik ben graag lijstduwer voor het VVD lokaal netwerk Wassenaar. Ik beschouw het als een grote eer dat de ledenvergadering mij op deze positie heeft benoemd.” Hij stond nummer 12 op de lijst. Hij was ook voorzitter van de VVD in Wassenaar.

Bruijn is eveneens voorzitter van de commissie die binnen de VVD het landelijke verkiezingsprogramma samenstelt en hij is actief binnen de Teldersstichting, het wetenschappelijk bureau van de VVD.

De informateur, in het dagelijks leven hoogleraar aan de Universiteit Leiden en lid van de Eerste Kamer, is al diverse malen genoemd als minister van volksgezondheid dan wel onderwijs in de kabinetten-Rutte.

,,Politiek is een hobby van mij’’, zo verklaarde Bruijn in 2016 in een radio-uitzending. Toen zei hij ook dat Nederland er beter had voorgestaan als meer mensen op de VVD hadden gestemd.

Destijds sprak Bruijn ook over degenen die kies- dan wel stemwijzers invullen. Wie bij elke vraag ‘ik weet het niet invult’ krijgt het advies D66 te stemmen, zo stelde Bruijn. Wie de houding had ‘ik weet het beter’ kreeg de PvdA als advies. ‘En voor de beste oplossingen kom je natuurlijk bij de VVD uit’, beweerde Bruijn in die uitzending.

Overigens merkte hij toen, in relatie tot de activiteiten rond het opstellen van het VVD-programma met hoorzittingen voor het hele land, ook op: ,,Je neemt iedereen serieus.’’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter