Nieuws
Project snippergroen kost geld

De gemeente heeft vorig jaar 191.800 euro uitgegeven aan externe deskundigen die moesten helpen bij het zogenoemde Project Snippergroen. Dat project voorziet erin dat inwoners van de Voorburgse wijk Essesteijn grond die zij zich volgens de gemeente ten onrechte hebben toegeëigend teruggeven, huren of aankopen. Het project wordt voor de gemeente uitgevoerd door het bureau Eiffel.

Onlangs berichtte Vlietnieuws al dat de gemeente geen opbrengsten van het project kon melden ondanks een zoektocht van zo’n twee weken. Wel gaf wethouder Bianca Bremer aan dat er in anderhalf jaar 128 gevallen waren afgehandeld. Daarbij kwam het in 28 gevallen tot verkoop, in twee tot verhuur. In drie gevallen werd de grond door de gebruiker ontruimd.

Sinds november 2016 waren er volgens de wethouder 372 gevallen in behandeling bij bureau Eiffel. De verwachting is, zo meldde Bremer, dat er in nog eens 123 gevallen tot verkoop kan worden overgegaan, in acht tot verhuur. Er worden nog tien ontruimingen voorzien.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter