Onlangs werd bekend dat het Groot Zijdepark aan de Zijdesingel voor een jaar dicht is gegaan vanwege grondwaterverplaatsing ten behoeve van de omvorming van winkelcentrum Leidsenhage tot Mall of the Netherlands. GBLV bevalt dat allerminst en heeft daar vragen over gesteld aan B&W. Gemeenteraadslid Freek Steutel wil weten wat de aanleiding is voor de sluiting van het park aangezien het grondwater in eerdere voornemens daar helemaal niet geloosd zou worden. Hij wil weten waarom zulks nodig is en waarom omwonenden niet vooraf zijn geïnformeerd. Het raadslid wil horen welke consequenties de operatie heeft voor omwonenden en de Mall. Ondernemers in Leidsenhage wijzen op de enorme wateroverlast die menigeen in 2016 en 2017 ondervond, inclusief overstromingen van kelders en de begane grond. Volgens hen heeft de aannemer gewoon veel te veel water in de ombouw tot Mall gepompt; reden voor de extra lozingen nu.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter