Nieuws
Harde ingrepen dreigen bij politie

Het politiebureau in Leidschendam-Voorburg gaat in het weekeinde dicht. ’s Nachts wordt er met één auto minder gesurveilleerd. Kernactiviteiten zullen eventueel samen met Wassenaar uitgevoerd moeten gaan worden. Dat beeld schetst burgemeester Klaas Tigelaar in een brief aan de gemeenteraad.

Volgens hem zijn er snel maatregelen nodig nu op 1 juli de nationale politie start en de eenheid Den Haag (Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer) nu al met grote personele problemen kampt. In 2023 komt de eenheid naar schatting 225 man te kort. Eénderde van de eenheid bestaat bovendien uit aspirant-agenten.

De eenheid heeft nu al meer werk dan er menselijke capaciteit is. Bovendien moet men regionaal inspringen (bijvoorbeeld bij evenementen in Den Haag) en is het ziekteverzuim hoog. ’s Nachts kent Leidschendam-Voorburg nu een bureaubezetting van twee mensen. Er zijn twee wagens beschikbaar (noodhulp en surveillance). Zoetermeer, waar het hoofdbureau van de eenheid is, geldt als achtervanger.

Als Leidschendam-Voorburg in de weekenden dicht gaat moeten mensen naar Zoetermeer. Per weekeinde worden er nu gemiddeld vier aangiften gedaan in Leidschendam-Voorburg, vooral door mensen van buiten de gemeente.

Op 22 mei wordt er door de verantwoordelijke partijen verder gepraat over de toekomstige politiezorg.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter