Nieuws
Gemeente wil gesprek over buslijnen 45 en 46
 De routes van de Connexxion buslijnen 45 en 46 moeten door Leidschendam-Voorburg niet meer grotendeels gelijk lopen. Dat hebben B&W de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) laten weten in reactie op de Ontwerp Vervoerplannen 2019. In deze plannen worden wijzigingen van lijnvoering en/of frequentie voorgesteld voor het jaar 2019. Het betreft de plannen van de HTM, Connexxion en RET.

Het niet meer parallel laten lopen van buslijn 45 en 46 is een oud idee van D66. De gemeenteraad schaarse zich daar achter. Tot nu toe is er echter geen wijziging in de routes gekomen. B&W pleiten voor het behoud van de huidige frequentie van tramlijn 19. In het ontwerp Vervoerplan gaat tram 19 drie keer per uur rijden in de vroege ochtenden van het weekend. Met het oog op de ontwikkeling van de Mall of the Netherlands is een verlaging van de frequentie niet gewenst, menen B&W. De gemeente Den Haag is dezelfde mening toegedaan.

Tot slot geeft het college aan dat het knippen van buslijn 23 richting Kijkduin de bereikbaarheid van Kijkduin vermindert voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg. Hoewel de zomerdienst door blijft rijden, wordt de beleving van de bereikbaarheid minder door de knip ter hoogte van het De Savornin Lohmanplein. Ook hierbij heeft Leidschendam-Voorburg steun van de gemeente Den Haag.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter