De gemeente denkt een verlies te gaan boeken op  de ontwikkeling van huizenbouw in de Duivenvoordecorridor (DVC) van 5,9 miljoen euro. Dat verlies treedt op aan het einde van het project dat nu voorzien is voor 31 december 2024. Daarnaast is er nog een financieel risico dat berekend is op 2,3 miljoen euro. Het verlies kan dus uitkomen op 8,2 miljoen euro.

Onlangs meldden B&W de gemeenteraad nog dat het tekort tussen medio 2017 en begin 2018 niet was gestegen en op 5,6 miljoen euro was blijven staan. Dit inclusief een extra uitgave voor groenvoorzieningen in het gebied van 1,5 miljoen euro. Inmiddels is bekend dat er in een deel van de grond tussen de Veursestraatweg en de Vliet sanering moet plaatsvinden wegens bodemvervuiling. Wat dat gaat kosten is nog onbekend.

De gemeente wil het grootste deel van de grond tussen Veursestraatweg en Vliet dit jaar gunnen aan ontwikkelaars ten behoeve van woningbouw.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter