Nieuws
B&W voorzien geen problemen in Sytwendepark

B&W voorzien geen problemen als het noordwestelijke deel van het Sytwendepark bij het Veurselaantje middels een hek en heg wordt afgesloten en daar binnen alleen nog honden vrij mogen rondlopen. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van GBLV-gemeenteraadslid Monica Velú gegeven voor wethouder Nadine Stemerdink. Met name hondenbezitters hebben fel geprotesteerd tegen het plan het losloopgebied voor honden in het park te beperken. Volgens hen veroorzaken de viervoeters helemaal geen problemen en is er dus geen reden voor het plaatsen van een hek plus heg. 

 Stemerdink stelt dat de gemeente een goed beeld heeft van de gebruikers van het park. Geluidoverlast door honden is een aantal keren genoemd door klagers. De bestuurder erkent wel dat het bevinden van geluidoverlast een subjectieve zaak is. De één ervaart het, de ander niet. Verder ontstaat er volgens Stemerdink schade aan het gazon en het siergroen. De wethouder wijst erop dat in het Voorburgse Corbulopark ook een deel voor honden is gereserveerd, middels een omheind omloopveld. Daar is iedereen tevreden over. Het werkt ook prima. Ook in andere gemeenten worden delen van parken afgesloten ten behoeve van loslopende honden, aldus Stemerdink. Over de kosten meldt Stemerdink dat het neerzetten van het hek en de heg 20.000 euro kosten; herstel van de schade aan het gazon en het siergroen vergt nog eens 10.000 euro.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter