Nieuws
Gemeente past beleid snippergroen niet aan

B&W zijn niet van plan het beleid inzake snippergroen aan te passen, ook niet naar aanleiding van vragen, opmerkingen en klachten van inwoners van de Voorburgse wijk Essesteijn. Dat heeft wethouder Bianca Bremer het gemeenteraadslid Marie-Christine van der Gronde (GroenLinks) laten weten in antwoord op vragen. Bij snippergroen gaat het om stukjes groen die inwoners zich volgens de gemeente ten onrechte hebben toegeëigend. Ze moeten de grond kopen, huren of teruggeven. Bremer stelt dat er geen regeling is voor mensen die het geld niet hebben om de grond te kopen. Dan moeten ze het maar huren, aldus de bestuurder. Of teruggeven.

Inwoners krijgen 12 weken om door hen toegeëigende grond te ontruimen. Dat wil zeggen: de erfafscheiding terug te brengen tot de kadastrale grens, weghalen van beplanting en bouwwerken. Daarna gaat de zaak naar de gemeente advocaat en eventueel de rechter. Inwoners krijgen bezoek van een projectteam bestaande uit medewerkers van het bureau Eiffel, aldus Bremer. Daarna wordt er men hen via email en telefoon gecommuniceerd.

De bestuurder gaat niet in op het feit dat de gemeente geen bewijsstukken heeft voor claims dat inwoners zich stukjes grond ten onrechte hebben toegeëigend. Ook het kadaster geeft daarover geen uitsluitsel. Inwoners van Essesteijn overwegen daarom een gang naar de rechter. Het project Snippergroen heeft de gemeente nog geen cent opgeleverd. In tegendeel: er werd bijna 200.000 euro aan uitgegeven. Desondanks besloten B&W onlangs het project uit te breiden tot de hele gemeente

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter