Nieuws
Geldgebrek breekt nieuwe coalitie op

Geldgebrek breekt de nieuwe coalitie van VVD, CDA, PvdA en ChristenUnie-SGP op. ,,Dingen kunnen gewoon niet’’, aldus VVD-onderhandelaar Ole Heil in een debat over het coalitieakkoord in de gemeenteraad.

Dit jaar is er een tekort van 4,4 miljoen euro op de begroting. Dat werkt door in de komende jaren, waarvoor al tekorten tussen 3 en 6 miljoen euro waren ingeboekt. Heil: ,,Het tekort moeten we samen oplossen. Maar het heeft consequenties voor onze plannen.’’

Jan Willem Rouwendal (ChristenUnie-SGP), de nieuwe wethouder van financiën, had het over ,,een cadeau’’ van de vorige coalitie in relatie tot het tekort van 4,4 miljoen euro. Hij zei dat te willen wegwerken maar gaf ook toe dat dit een effect heeft op de ambities van de nieuwe coalitie.

Wethouder Astrid van Eekelen (VVD) gaf toe dat de nieuwe coalitie door de financiële perikelen niet de middelen heeft om ,,alles ineens aan te pakken’’, is een verwijzing naar de plannen in het coalitieakkoord.

Rouwendal kreeg van D66-fractieleider Lia de Ridder al vast een rekenmachientje. De nieuwe coalitie wil pas dit najaar aangeven hoe men de tekorten wil aanpakken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter