Nieuws
Oppositie laat wethouder Stemerdink vallen

De oppositiepartijen GBLV, D66 en GroenLinks hebben tegen de benoeming van Nadine Stemerdink (PvdA) tot wethouder in de nieuwe coalitie met VVD, CDA en ChristenUnie-SGP gestemd. Stemerdink werd desondanks verkozen omdat zij wel de steun kreeg van de coalitiegenoten.

Stermerdink kreeg 18 stemmen, evenveel als het aantal zetels in de gemeenteraad van de vier coalitiepartijen. Er waren vijftien tegenstemmen en twee onthoudingen. Astrid van Eekelen (VVD), Juliette Bouw (CDA) en Jan Willem Rouwendal (ChristenUnie-SGP) kregen voor hun benoeming tot wethouder wel de unanieme steun van de hele gemeenteraad (35 stemmen).

In een voorafgaand debat haalde oud-wethouder Bianca Bremer (GBLV) keihard uit naar Stemerdink. ,,Wij hebben geen vertrouwen meer in haar’’, aldus Bremer. Volgens de GBLV-politica heeft Stemerdink onwaarheden over de opstelling van GBLV in de onderhandelingen over een te vormen coalitie verkondigd.

GBLV verwijt Stemerdink bovendien dat zij nooit heeft uitgelegd waarom de PvdA de afspraak die er lag van de oude coalitie (GBLV, D66, PvdA en GroenLinks) om samen na de verkiezingen door te gaan indien de kiezer dat mogelijk maakte, heeft verbroken. En daarover ook nooit contact met GBLV heeft gezocht.

Bremer stelde dat het haar partij niet gaat om die ‘draai’ van de PvdA, noch om het feit dat GBLV nu buiten de coalitie is gevallen. ,,Het optreden en de houding van Stemerdink hebben mij geraakt’’, aldus Bremer. Ze zei vertrouwd te hebben op Stemerdink. ,,Ik ben op mijn gezicht gegaan.’’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter