In het centrum van Leidschendam komt een torenflat van 14 etages hoog De toren maakt deel uit van de zogenoemde Leytshe Hof: een bouwplan voor 100 woningen verdeeld over vijf gebouwen tussen de Oude Trambaan, Schoorlaan, Landscheidingstraat en Rijnlandstraat. De ontwikkelaars Schouten en BPD hebben een omgevingsvergunning bij de gemeente aangevraagd, om met het plan te kunnen starten. Tussen de gebouwen komt een groene binnenplaats met daaronder een parkeergarage. Het project werd in 2008 stilgelegd vanwege de economische crisis. Ter plekke stond in de negentiger jaren een flatgebouw van drie etages. Een vijver is al gedempt. Aan de kant van de Schoorlaan wordt de sloot verbreed en voorzien van steigers. Op de bouwplek zijn resten van het Kanaal van Corbulo uit de tijd van de Romeinen gevonden. Die zijn vervolgens weer overdekt met grond. Wat daar nu mee gaat gebeuren is onduidelijk. De Leytsche Hof is het laatste bouwproject in het kader van de renovatie van Leidschendam Centrum.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter