Nieuws
Politiebureau minder vaak open

Het politiebureau aan het Temeculaplein in Leidschendam-Voorburg krijgt per zaterdag 14 juli aangepaste openingstijden voor het publiek. Vanaf die dag is het bureau geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en op donderdagavond tot 21.00 uur voor het doen van aangifte. Buiten deze tijden en op feestdagen is het politiebureau gesloten. Wel is het in spoedgevallen mogelijk om via de intercom contact te leggen met het service centrum van de politie.

Het aanpassen van de openingstijden is noodzakelijk in verband met beperkte politiecapaciteit en het is mogelijk omdat steeds meer mensen ervoor kiezen om een aangifte of melding te doen via www.politie.nl of via 0900 – 8844 een afspraak te maken. Omdat het politiebureau voor het publiek korter is geopend, zijn ook minder agenten nodig om het bureau bemand te houden. Deze agenten komen beschikbaar voor ander politiewerk op straat.

De maatregel wordt doorgevoerd ondanks grote bezwaren van de fracties in de gemeenteraad tegen bezuinigingen bij de politie. Enkele weken geleden werd een debat daarover met burgemeester Klaas Tigelaar op het laatste moment uitgesteld omdat de gemeenteraadsleden vonden dat zij te weinig informatie hadden. Onder meer over de gevolgen voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg. Waarom de politie niet wacht tot een debat in de gemeenteraad is onduidelijk.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter