Nieuws
Investering van 100 miljoen in Vlietland

In natuur- en recreatiegebied Vlietland komen 120 recreatie-appartementen en 102 recreatiewoningen. Zij gaan verschijnen op vijf eilanden in de noord-oost hoek van Vlietland tussen de jachthaven aan de Vliet en de Spartelvijver, ongeveer op de plek waar nu de camping ligt. Het betreft een investering van ruim 100 miljoen euro.

Al in 1995 zijn de provincie Zuid-Holland en de gemeente Leidschendam-Voorburg akkoord gegaan met de plannen. Destijds ging het nog om in totaal 260 recreatie-appartementen en –woningen. De appartementen mogen maximaal 10 meter hoog worden (dak). De gemeenteraad stemde er in 2005 mee in. De Raad van State verwierp in 2010 de laatste bezwaren.

Onlangs werd bekend dat de provincie Zuid-Holland en Recreatiecentrum Vlietland (RCV) een akkoord hadden gesloten waarbij RCV de benodigde grond in handen krijgt. Het gaat om appartementen en woningen in de dure klasse. Ze liggen allemaal aan het water met een eigen veranda en steiger. Met de opbrengst moeten beheer en onderhoud van Vlietland gefinancierd worden.

Behalve de 222 woningen komt er ook nog een bedrijfswoning op het ‘appartementeneiland’. Verder zijn er gepland: een receptiegebouw met voorzieningen, winkels en een restaurant alsmede een wellness spa. Voorts wordt er geld gestoken in de aanleg van een golfbaan inclusief clubhuis, winkel en horeca; midgetgolfbaan; avonturenterrein; tennisbanen en twee horecalegenheden bij de stranden. Vlietland zou ook verrijkt moeten worden met een rondvaartboort, inclusief steiger en ligplaats, alsmede een historisch schip met horecavoorzieningen aan boord.

Wanneer de werkzaamheden voor de realisatie feitelijk van start gaan is nog onduidelijk.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter