Nieuws
Gemeente zint op verkoop Veur Theater

De gemeente wil van 34 gebouwen en stukken grond af. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar het afstoten van nog eens 24 andere stuks onroerendgoed. Daaronder het gebouw van het Veur Theater, Damlaan 44 in Leidschendam.

Dat blijkt uit een lijst die B&W hebben vrijgegeven. Sinds de vorige lijst van maart 2016 zijn vijftien gebouwen en stukken grond door de gemeente van de hand gedaan. De opbrengst daarvan melden B&W niet.

Behalve het onderzoek naar de verkoop van Damlaan 44 kijkt de gemeente ook naar het gebouw van wijkvereniging De Heuvel (Burg. Sweenslaan 6 Leidschendam), de opslagplaats van Showband’75 (Gruttolaan Leidschendam), gymgebouw ’t Lien (Leenkamp 11 Leidschendam), speellokaal De Lusthof (Lusthofstraat 9a Voorburg), de boerderij en stal van ruiterclub Hestar (Mauvelaan 9 Leidschendam), kinderopvang Vreugde en Rust (Montessoristraat 1 Voorburg), gymgebouw Princes Carolinelaan 1 Leidschendam, gymgebouw De Oude Bleijk 2 Leidschendam, gebouwen de Trampoline aan de Haar 200 en Valkhof 67 (beiden Leidschendam), gymgebouw Van Ruysdaellaan 93 in Leidschendam, ligplaatsen en aanlegsteigers Stompwijksevaart alsmede de steigerplaats van restaurant Volle Maan Weigelia Leidschendam.

De lijst gebouwen en grond waarvan al vaststaat dat de gemeente er van af wil omvat onder meer kinderopvang Burg. Roeringlaan 3 Leidschendam, Fluitpolderplein 10, 10a en 12 in Leidschendam, voormalige jeugdclub KJ 44 in Leidschendam, bedrijfsverzamelgebouw Van Alphenstraat 63 Voorburg, wijkcentrum Zusterstraat Stompwijk en kinderopvang Van Santhorststraat 1-3 Stompwijk. Tevens gaat het om onroerendgoed binnen zogenoemde ‘projecten’: gronden binnen de Duivenvoordecorridor (DVC), Klein Plaspoelpolder, bouwplan Rijnlandlaan alsmede Herenstraat 42, 44 en 46 in Voorburg (plan-Waaijer).

Sinds 1 maart 2016 wist de gemeente de volgende zaken af te stoten: vier ligplaatsen De Bolder Leidschendam, twee brugwachtershuisjes (Wijkerlaan, Kerkstraat), Scheepswerf 18-19 Leidschendam (voormalig kantoor Woej), winkelpand Damstraat 44 Leidschendam, twee woningen in Stompwijk (Dr. van Noortstraat 169-171), kantoorpand Herenstraat 1 Voorburg, kantoorpand Kon. Wilhelminalaan 10 Leidschendam, pand scouting Pius X Prins Hendriklaan Leidschendam, pand scouting Freddy’s Hoeve Ruysdaellaan 97 Leidschendam en de botenloods Veursestraatweg 290a Leidschendam.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter