Nieuws
Gemeente kent vier ‘probleemwijken’

Prinsenhof in Leidschendam, Voorburg-Noord, De Heuvel/Amstelwijk Leidschendam en Bovenveen Voorburg; dat zijn de vier ‘probleemwijken’ binnen de gemeente. Dat blijkt op basis van de zogenoemde Vitaliteitskaart 2017. De vier wijken scoren slecht inzake veiligheid, netheid en leefbaarheid.

Prinsenhof kampt met de volgende problemen: armoede, gebrek aan werk, overlast, veiligheid en gezondheidsproblemen bij inwoners. In Voorburg-Noord gaat het om: gebrek aan mogelijkheden voor vrije tijdsbesteding, geen inbreng van inwoners, slechte sociale omgeving, slechte fysieke omgeving, gebrek aan winkels, gebrek aan voorzieningen inzake zorg en welzijn.

De Heuvel/Amstelwijk kampt met gebrek aan inbreng van inwoners, armoede, gebrek aan werk, veiligheidsproblemen en gezondheidsproblemen bij inwoners. In Bovenveen gaat het om gezondheidsproblemen bij inwoners, armoede, gebrek aan werk, veiligheidsproblemen, gebrek aan zorgvoorzieningen, slechte sociale omgeving.

De enige wijk waar alles prima is volgens de Vitaliteitskaart is de Voorburgse wijk Damsigt. De wijk ’t Lien/Rietvink kent een gebrek aan winkels. Dat geldt ook voor Voorburg-West/Park Leeuwenbergh. In de Voorburgse wijk Essesteijn is veiligheid het grootste probleem. In Voorburg-Midden zijn dat mogelijkheden voor vrije tijdsbesteding en gezondheidsproblemen bij inwoners.

Oud-Voorburg ziet het verkeer en de criminaliteit als grootste problemen. In Leidschendam-Zuid is dat ontbrekende openbaar vervoer. In Stompwijk worden meerdere problemen gesignaleerd: zorgvoorzieningen, welzijnsvoorzieningen, winkels en ontbrekend openbaar vervoer.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter