Nieuws
Weer uitstel besluit Sytwendepark

De gemeente kan en mag het gebied in het Sytwendepark waarin honden los mogen lopen, verkleinen. Tegen dat voornemen ingebrachte bezwaren zijn ongegrond. Dat heeft een onafhankelijke commissie die de bezwaarschriften behandelde, geoordeeld. Toch gaan B&W opnieuw in gesprek met alle betrokkenen. Besluitvorming is daarom tot 1 februari 2019 uitgesteld.

Dat blijkt uit een brief van B&W aan de gemeenteraad. Er werden twaalf bezwaarschriften ingediend. Volgens de commissie die ze behandelde was het besluitvormingstraject zorgvuldig, zijn alle belangen goed afgewogen en heeft de gemeente de beginselen van behoorlijk bestuur niet geschonden. De bezwaarschriften dienen derhalve afgewezen te worden, aldus de commissie.

B&W nemen het advies van de commissie over. Toch wil men nog een laatste poging doen voor- en tegenstanders middels mediation tot elkaar te brengen. De zaak speelt al sinds eind 2015 toen de gemeenteraad een motie aannam die opriep tot het beperken van overlast in het park. De gemeente wil de honden alleen nog los laten lopen in het deel van het park dat grenst aan het Veurselaantje (fietspad). Het gebied zou met een hek en een haag afgeschermd moeten worden van de rest van het park.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter