Nieuws
Wethouder hield gemeenteraad voor de gek

De gemeentelijke dienst Stadsbeheer gaat geen benzineauto’s ombouwen tot elektrische voertuigen zoals wethouder Nadine Stemerdink de gemeenteraad op 11 september wilde doen geloven. De wethouder beweerde dat in een debat over duurzaamheid, het gemeentelijke wagenpark en het goede voorbeeld geven door de gemeente zelf.

Letterlijk zei Stemerdink: ,,De auto’s, en dan bedoel ik het wagenpark van Stadsbeheer, de grote wagens waar dagelijks mee wordt gewerkt, die zijn niet elektrisch op de markt te verkrijgen. Geen enkele gemeente heeft die ook nog. <…> Wat we nu gaan doen is als een voertuig, en dan heb ik het over het wagenpark van Stadsbeheer, als die is afgeschreven, gaan we die ombouwen. Dat betekent dat wij een nieuw leven geven door de verbrandingsmotor te vervangen voor een elektromotor.’’

,, <…> En het heeft een aantal belangrijke duurzaamheidsmaatregelen, want er is geen afdeling binnen onze organisatie zo bezig met duurzaamheid als Stadsbeheer, die zijn hier hartstikke blij mee zelf, dat ze dit zelf gaan doen, er hoeven geen nieuwe voertuigen te worden geproduceerd, er hoeven geen oude voertuigen te worden gesloopt en geeft een belangrijke CO2-reductie. We zijn begonnen of gaan op korte termijn beginnen met ombouw van één zo’n auto. We kijken of hij dan nog rijdt en doet wat hij moet doen. Zodra blijkt dat deze auto doet wat hij moet doen en bruikbaar is, dat betekent dat we al die voertuigen op die manier gaan vervangen tot aan het moment dat de markt een aanbod heeft, zodat we een nieuw voertuig kunnen kopen.”

Vanuit het Raadhuis wordt nu gemeld dat het om een ‘voornemen om fossiele voertuigen om te bouwen naar elektrische voertuigen’ gaat. Nu worden onder meer de laatste technische onderzoeken afgerond. Op grond waarvan moeten besluiten worden genomen. Ook staat al dat medewerkers van Stadsbeheer de voertuigen niet zelf ombouwen. Hiervoor zijn contacten met een Delfts bedrijf aangeknoopt. De gemeente heeft overigens een wagenpark dat bestaat uit 62 auto’s.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter