Nieuws
Grootschalige bouw aan Van Alphenstraat Voorburg

De gemeente Den Haag gaat aan de Voorburgse Van Alphenstraat in het gebied tussen die straat en de spoorbaan, woningen, onderwijsvoorzieningen, bedrijfsruimten en kantoren bouwen. De Van Alphenstraat zelf wordt een Velostrada (fiets-snelweg) met bomen er langs. Op de hoek van de Julianalaan en de Nicolaas Beetslaan is ook nieuwbouw voorzien. Daar zijn nu nog benzinepomp (TinQ) en garage Wittebrug gevestigd.

Dat blijkt uit een brief van de Haagse wethouder Boudewijn Revis (stadsontwikkeling). Het gebied tussen de Van Alphenstraat en het spoor is Haags grondgebied. Het is nu groen. De geplande bouw zal in drie tot vier ‘blokken’ gegoten worden. De parkeerplaats bij het station verdwijnt er door. Er komt ook een heel nieuwe doorgang onder station Laan van Nieuw Oost Indië door tussen de Van Alphenstraat en het Bezuidenhoutkwartier.

Aan de zeezijde van het station komen nieuwe looproutes naar het Beatrixkwartier. Er komt een nieuw stationsplein. Het oude ministerie van Sociale Zaken wordt ‘herontwikkeld’. Verder wordt er aan de kant van de Laan van Nieuw Oost Indië een nieuwe stadsentree gemaakt. Langs de Schenkkade komt een ecologische zone.

In het gebied rond station Laan van Nieuw Oost Indië zijn 1200 tot 2000 woningen voorzien, aldus Revis. Volgens hem is er overlegd met Leidschendam-Voorburg.

Even verderop, tussen de Bezuidenhoutseweg en de Schenkkade, wordt de Utrechtsebaan ‘overkluist’: er wordt over de weg heen gebouwd. Daar moeten 1000 tot 2500 woningen komen. In het gebied tussen de Binckhorstlaan, het spoor, station Den Haag Moerwijk en de Neherkade, zijn 5000 tot 7000 woningen gepland.

Revis stelt  dat Den Haag jaarlijks met zo’n 4500 inwoners groeit. Daarvoor moet woonruimte gevonden worden. De nu genoemde gebieden krijgen ‘voorrang’ bij die bouwplannen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter