Nieuws
Gemeente verdient aan snippergroen

De gemeente verdient dit jaar 250.000 euro aan het project snippergroen in de Voorburgse wijk Essesteijn. Bij het project gaat het om gemeentegrond die burgers in het verleden volgens de gemeente onrechtmatig bij hun tuin of erf hebben getrokken. De betrokkenen kunnen die grond nu kopen, huren of zij moeten deze opgeruimd en al teruggeven aan de gemeente. Het project wordt uitgevoerd door het bureau Eiffel. In de wijk is er veel kritiek op de werkwijze van het bureau en de gemeente. Zo ontbreken eigendomsbewijzen bij de gemeente. Een half jaar geleden werd de gemeenteraad nog meegedeeld dat het project niets opleverde na aftrek van de kosten van Eiffel. Waar de baten nu ineens vandaan komen, is onduidelijk. De gemeente wil het project ook in de rest van de gemeente gaan doorvoeren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter