Nieuws
Financieel drijfzand voor Leidschendam-Voorburg

Oppositiepartij D66 veegt de vloer aan met de meerjarenbegroting 2019-2022 die het college van B&W onlangs heeft gepresenteerd. ,,Eindelijk heeft het college een financieel plaatje laten zien van alle mooie woorden uit het coalitieprogramma. En wat blijkt? Vooral veel mooie beloftes en weinig echte keuzes. De gemeente blijft ook volgend jaar diep in de rode cijfers zitten. En dan halen de coalitiepartijen al flink wat geld uit de spaarpot, die de gemeente de afgelopen jaren heeft opgebouwd”, aldus de partij in een commentaar op de stukken.

,,De komende week (30 oktober, red.) praat de gemeenteraad gelukkig nog over de conceptbegroting voor 2019. D66 zal als oppositiepartij de coalitie eraan herinneren hoe belangrijk het is om het huishoudboekje op orde te houden. Want je kunt niet altijd maar meer geld uitgeven dan er binnenkomt.”

,,Net zoals je niet moet rekenen met geld dat misschien nooit komt. De coalitiepartijen doen dat wel. Zo is de eventuele opbrengst van de verkoop van Eneco-aandelen de reden om nu nog maar niet te bezuinigen. En dan rekent de coalitie ook nog op een meevallertje vanuit de rijksoverheid. De ervaring leert alleen dat ‘Den Haag’ vaak niet zo ruimhartig cadeautjes uitdeelt.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter