Nieuws
Plannen Leidschendamse haven gepresenteerd

De Leidschendamse haven zal in het voorjaar van 2020 worden uitgediept en vergroot. De haven krijgt een directe verbinding met de waterweg langs de Plaspoelkade evenals twee zijtakken aan weerszijden van de huidige bouwweg tussen de Dr. Huijserstraat en de Plaspoelkade. In februari 2021 moet het geheel klaar zijn. Dat hebben de ontwikkelaars, Schouten en BPD, bekend gemaakt. De haven gaat Plaspoelhaven heten.

Tussen de twee zijtakken van de haven, op de plek waar nu nog de bouwweg loopt, komen een kunstgras voetbal- en basketbalveld alsmede een grasveld met speeltoestellen. Tussen de Dr. Huijserstraat en De Bolder komt een nieuwe brug voor autoverkeer. Die moet ervoor gaan zorgen dat bewoners van de woningen tussen de Dr. Huijserstraat en de Vliet hun wijk in en uit kunnen. De brug moet er in het voorjaar van 2019 zijn.

Over de nieuwe haven komen twee bruggen: een brug vanaf de huidige bouwweg richting Scheepswerf (voetgangers) en een brug vanaf de huidige bouwweg naar de Plaspoelkade (voetgangers en fietsers). Op deze laatste brug komt halverwege een kunstwerk: een miniatuur zeilschip vorm gegeven als boom met takken en twijgen.

De woningen die nu aan de Van Ravesteijnkade worden gebouwd (noordkant van de haven) zullen tussen januari (huizen) en april (appartementen) worden opgeleverd; een half jaar later dan gepland. Bewoners moeten met hun auto’s via Damplein, Sluiskant en Van Ravesteijnkade de parkeergarage aan de voormalige Warmoezierstraat achter hun woningen bereiken. Sluiskant en Van Ravesteijnkade worden éénrichtingverkeer. De gemeente heeft  daar eind vorige week mee ingestemd.

De zestien woningen aan de Plaspoelkade / voormalige Warmoezierstraat zijn begin 2020 klaar voor bewoning.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter