Nieuws
Topman bibliotheek des duivels

De directeur van Bibliotheek aan de Vliet, Harm Smit, is des duivels over het voornemen van B&W de bibliotheek in Leidschendam te verplaatsen naar een goedkopere locatie en daarvoor een bezuiniging op de uitgaven aan de bibliotheek van 325.000 euro in te boeken. Smit heeft zijn  ongenoegen  kenbaar gemaakt in een mail aan de fracties binnen de gemeenteraad.

Volgens Smit ligt er geen enkel plan ten grondslag aan de operatie. Onder het vorige college werd er een onderzoek gedaan naar de toekomst van de bibliotheken. Destijds werd ervoor gekozen om de twee centrale vestigingen – Voorburg en Leidschendam – te ontmantelen en de bibliotheek de wijk in te laten gaan met vijf kleine vestigingen.

De bibliotheek zou zich meer tot een ontmoetingsplaats moeten ontwikkelen waarbij het uitlenen van boeken niet meer op de eerste plaats zou moeten staan.

Volgens Smit is er door B&W niet met hem overlegd over de plannen aangaande de vestiging in Leidschendam. Hij moest ervan horen via de meerjarenbegroting 2019-2022 die B&W op 4 oktober openbaarden, en mediaberichten.

De bibliotheek Leidschendam huist nu in bij het ID College aan het Fluitpolderplein. De bibliotheek Voorburg zit aan de Koningin Julianalaan, in winkelcentrum Julianabaan. In het verleden lag er al een plan de bibliotheek daar weg te halen om het pand – eigendom van de gemeente – te verkopen. Er was al sprake van hoogbouw op die plek.

De bibliotheek krijgt dit jaar 1,7 miljoen euro subsidie van de gemeente.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter