In de Duivenvoordecorridor – het gebied tussen Leidschendam en Voorschoten – zijn de bouwactiviteiten gestart. Tussen de Veurseweg (N447) en de Vliet worden de eerste grondwerken verricht, is reeds een terp in het landschap aangebracht en zijn stapels stenen aangevoerd. Life&Garden, het voormalige tuincentrum, is inmiddels tot de grond gelijk gemaakt. De locatie is nu een zandvlakte.

In het stuk tussen N447 en sportpark Kastelenring, aan de zuidkant van de Noortheylaan, zijn de daar te bouwen villa’s dit weekeinde in de verkoop gegaan. Het gaat om tien luxe villa’s met een vraagprijs vanaf 1,2 miljoen euro. Belangstellenden konden gistermiddag in ‘De Bollenschuur’ te Voorschoten terecht op een informatiebijeenkomst van ontwikkelaar Blauwhoed. Inschrijven voor een woning kan tot donderdag 27 november 17.00 uur via www.buitenvoorde.nl

David Hendriks, manager bij Blauwhoed: ,,Het landschap waarin de woningen komen is uniek. Om dit unieke karakter zoveel mogelijk te behouden, hebben we de woningen vrij in het landschap geplaatst. Zo zijn ze als het ware te gast in de natuur. Elke woning is gelegen op een ruime privékavel. Het overige gebied wordt gezamenlijk eigendom van de tien woningeigenaren. Zorgvuldig aangebrachte hagen, plantvakken, begroeiing en groen zorgen voor privacy en geborgenheid rondom de woningen. Zo vloeien privé- en gezamenlijk gebied natuurlijk in elkaar over. Alleen de centrale weg die door het plangebied komt te lopen, zal eigendom worden van de gemeente.”

Er zijn vier verschillende woningtypen, waaruit geïnteresseerden vrij kunnen kiezen, per kavel. Zo is er een ‘traditionele’ villa waar beneden wordt gewoond en boven wordt geslapen. Er is ook een flexibele levensloopvilla, waarbij zowel het wonen als het slapen op de begane grond plaatsvindt. Tevens is er een villa met de mogelijkheid voor werken aan huis en een ‘extended family’ villa met een aparte woon- en slaapruimte voor bijvoorbeeld een inwonend familielid of een au-pair.

 De architectuur van de woningen sluit aan op de omgeving door gebruik te maken van natuurlijke materialen, zoals vergrijsd hout en verschillende kleuren baksteen. Alle huizen behoren tot één architectonische familie, maar de vier verschillende woningtypes bieden keuzevrijheid en ruimte voor alle woonwensen van de toekomstige bewoners. De villa’s krijgen verschillende smart-toepassingen die het wooncomfort verhogen, zoals een slimme deurbel, thermostaat en rookmelder die bewoners met hun telefoon kunnen bedienen of monitoren. De woningen worden opgeleverd als duurzame en energieneutrale ‘Nul-op-de-meter-woningen’, dankzij het gebruik van zonnepanelen en een individuele warmtepomp.

De bouw zou eind 2019, begin 2020 gerealiseerd moeten zijn.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter