Vlinders aan de Vliet wordt twee maal zo groot. De attractie, gevestigd aan de Veurseweg (N447), krijgt bovendien een eigen restaurant. De werken zijn inmiddels in volle gang. Het voorterrein is helemaal leeggemaakt en wordt omgezet in parkeerterrein. De oude woning Veurseweg 195 is gesloopt. Ter plaatse is de gemeente bezig een brede sloot aan te leggen tussen de weg en de weilanden achter de Gamma. Het is de bedoeling dat het nieuwe Vlinders aan de Vliet eind februari 2019 open gaat voor het publiek.

Vlinders aan de Vliet, dat sinds mei 2006 bestaat, zou oorspronkelijk samengevoegd worden met Life&Garden tot een nieuw belevingscentrum. Dat zou ongeveer op de plek van het huidige Vlinders aan de Vliet komen. Later werd bedacht het nieuwe centrum een plek te geven te midden van de te bouwen huizen tussen de N447 en de Vliet, schuin achter Life&Garden (Veurseweg 292). De eigenaar van Life&Garden besloot echter er mee op te houden. Hij verkocht zijn bedrijf en grond aan de gemeente.

De gemeente en de projectontwikkelaar voor de huizenbouw kwamen tot de conclusie dat een nieuw Vlinders aan de Vliet niet binnen het woningbouwproject paste. Vlinders aan de Vliet blijft derhalve op de huidige plek in een geheel nieuw jasje en met veel meer voorzieningen voor bezoekers. Sinds 2006 huisde eigenaar Jan Kienjet in een verouderd kassencomplex. Dat zou maar tijdelijk zijn doch het werden uiteindelijk dertien jaar.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter