Nieuws
Gemeente haalt plots vier ton uit snippergroen

De gemeente haalt dit jaar 400.000 euro uit  de verkoop van stukjes ‘snippergroen’: gemeentegrond die burgers volgens de gemeente onrechtmatig bij hun erf of tuin hadden getrokken. In mei beweerde de gemeente nog helemaal geen inkomsten uit snippergroen te hebben.

In mei rekende de gemeente wel op een opbrengst van 150.000 euro doch die viel helemaal weg tegen de kosten van het project snippergroen. Die kosten staan nog steeds op 150.000 euro, alleen is de opbrengst gestegen tot 400.000 euro.

Het project snippergroen draait alleen in de Voorburgse wijk Essesteijn. Daar bestaat er veel weerstand tegen. Voor de opbrengst van 400.000 euro moet de gemeente daar 3200 vierkante meter grond verkopen. Volgens buurtbewoners is dat onmogelijk.

Bij de gemeente wijst men erop dat bij de start van het project snippergroen in Essesteijn 8700 vierkante meter grond als snippergroen werd geïdentificeerd. De 3200 vierkante meter is wel degelijk correct, ook al merken buurtbewoners dat niet, zo bericht de gemeente.

In Essesteijn is een Werkgroep snippergroen actief, bestaande uit bewoners. De werkgroep verwijt de gemeente geen eigendomsbewijzen te hebben voor het snippergroen. Kaarten zijn slechts schetsmatig en dus niet exact.

Volgens mr. Liesbeth van Leijen, advocate gespecialiseerd in snippergroenzaken, zit er maar één ding op: medewerkers van het kadaster nieuwe metingen laten doen. Problemen daarbij: wie vraagt dat aan en wie betaalt er voor?

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter