Rijkswaterstaat werkt aan een nieuwe oplossing voor de verkeersproblemen rond de N14. Het moet mogelijk worden voor automobilisten om vanaf de Noordsingel en de Heuvelweg links  af te slaan de N14 op, richting A4. De eerder bedachte ‘keerlussen’ op de Noordsingel, Prins Bernhardlaan en Mgr. van Steelaan zouden dan kunnen vervallen.

Dat heeft Rijkswaterstaat aan B&W en de gemeenteraad laten weten. Het is de bedoeling de uitwerking van de nieuwe oplossing begin december op tafel ligt. Op 11 december zou de gemeenteraad er dan over moeten beslissen. Het voorstel maakt deel uit van het voornemen de gelijkvloerse kruisingen van de N14 in de gemeente te vervangen door ongelijkvloerse (kruisende wegen gaan ondergronds).

In de gemeenteraad werden gisteravond veel vragen gesteld naar aanleiding van het ontbreken van een soepele verbinding tussen de toekomstige Mall of the Netherlands, en de A4 als klanten van de Mall weg rijden na het bezoeken van dat winkelcentrum. Dat zal er volgens vrijwel alle sprekers toe leiden dat automobilisten ‘sluiproutes’ gaan zoeken via Leidschendam-Centrum en Voorburgse Vlietbruggen.

Wethouder Astrid van Eekelen zei zich te herkennen in de zorgen over de sluiproutes. In een brief aan minister Cora van Nieuwenhuizen willen B&W ook aangeven dat het lokale wegennet geen hinder mag ondervinden van de werken aan de N14.

De wethouder stelde dat B&W voor de periode tussen de tot stand koming van de Mall en de afronding van de werken aan de N14 (2020 – 2028) wil inzetten op meer openbaar vervoer (tram 19, halte Overgoo), extra parkeerfaciliteiten en shuttle vervoer. De Mall mikt op 12 miljoen bezoekers per jaar; 33.000 per dag. Daarvan zal  een groot deel met de auto komen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter