Nieuws
D66 en GBLV willen extra verkeersmaatregelen Mall

Er zijn maatregelen nodig om het verkeer dat de Mall of te Netherlands vanaf 2020, als het winkelcentrum klaar is, trekt in goede banen te leiden totdat de werken aan de N14 zijn afgerond (tussen 2026 en 2028). Het is ‘onwenselijk’ voor klanten en winkeleigenaren dat er in die tussenliggende periode een groot verkeersknelpunt ontstaat.

Dat stellen de gemeenteraadsleden Charlotte Bos (D66) en Marien van Wijk (GBLV). Zij willen dat B&W nu al onderzoek naar de bereikbaarheid van de Mall tussen 2020 en 2028 laten doen. B&W zouden met Den Haag en Rijkswaterstaat moeten gaan praten over het omleiden van het verkeer naar parkeerplaatsen bij het ADO Den Haag-station en station Ypenburg.

Vanaf die parkeerplaatsen zou er in samenwerking met Unibail Rodamco (eigenaar van de Mall) een elektrisch aangedreven shuttle-bus moeten gaan rijden tussen de parkeerplaatsen en de Mall. Unibail Rodamco zou ook via de eigen informatiekanalen potentiële klanten van de Mall op de alternatieve parkeerplaatsen en het vervoer moeten wijzen.

Bij NS-station Mariahoeve moeten aanwijzingen komen die aangeven hoe reizigers zo snel mogelijk te voet of per openbaar vervoer naar de Mall kunnen komen. Eventueel moeten daarvoor ook speciale leenfietsen beschikbaar komen.

De raadsleden willen dat B&W in de eerste helft van 2019 aan de gemeenteraad rapporteert over de haalbaarheid van al hun suggesties.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter