Nieuws
Zwart beeld geschetst van woningcorporaties

De  woningcorporaties zoals die in Leidschendam-Voorburg actief zijn hebben te weinig geld om te investeren. Ze zijn de financiële crisis van enkele jaren geleden nog niet te boven. Het zelf bouwen van woningen doen de corporaties niet meer. Ze nemen nu woningen af van anderen die ze neer zetten.

Dat schrijft de Haagse wethouder Boudewijn Revis in een brief aan zijn gemeenteraad. In Leidschendam-Voorburg tracht wethouder Juliette Bouw met de woningcorporaties ViDomes en Wooninvest de bouw van sociale woningen vlot te trekken.

Revis wijst erop dat er erg veel wordt gevraagd van de corporaties: ze moeten niet alleen sociale woningen bouwen, ze moeten ook de huren laag zouden, de panden onderhouden en verbeteren en ze moeten energiemaatregelen nemen zodat de woningen niet meer energie verbruiken dan ze uitstoten.

Ook al zouden de woningcorporaties wel genoeg hebben, dan nog zou het jaren duren voordat ze dat allemaal voor elkaar zouden krijgen, aldus Revis.

Bouw heeft de gemeenteraad onlangs laten weten dat er 205 sociale woningen gerealiseerd gaan worden; veel minder dan eerder voorzien (423). Het voornemen om de corporaties aan te zetten tot meer bouwactiviteiten dan met het vorige college van B&W afgesproken, is inmiddels verlaten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter