Nieuws
Meeste subsidie naar drie Voorburgse wijken

Dit jaar krijgen 434 inwoners subsidie van de gemeente om hun woning energiezuiniger (duurzamer) te maken. Gemiddeld krijgen zijn elk 620 euro. De meeste subsidie-ontvangers wonen – in volgorde va 3 naar 1 – in de Voorburgse wijken Damsigt, Voorburg-West en Voorburg-Midden inclusief Oud Voorburg.

Dat hebben B&W het D66-gemeenteraadslid Charlotte Bos laten weten in antwoorden op vragen. Dit jaar wordt 269.000 euro aan subsidie gegeven. De minste subsidiegelden gaan naar Leidschendam-Zuid en omgeving.

Bij de 434 subsidiegevallen ging het in 187 gevallen om zonnepanelen, in 115 gevallen om woningisolatie.

Uit gegevens die B&W hebben verstrekt blijkt dat de doelstelling 9000 vierkante meter zonnepanelen nog nooit is gehaald. In 2016 kwam men op 8783, een jaar later op 7528 en dit jaar op 5890 vierkante meter.

Ook de doelstelling groene daken (15.000 vierkante meter) werd op geen stukken na gehaald: 2016 494 vierkante meter, 2017 781 vierkante meter, 2018 555 vierkante meter.

Opvallend is dat er bij veel maatregelen grote schommelingen van jaar op jaar zitten in de belangstelling voor subsidie. Een stijgende lijn is alleen te onderkennen bij muur- en gevelisolatie en bij dakisolatie. In alle andere gevallen is er na een stijging in het ene jaar weer een terugval in het jaar erop.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter