Nieuws
Complex VV Wilhelmus rookvrij

Met ingang van vandaag, 1 januari, is het complex van VV Wilhelmus op sportpark Westvliet, rookvrij. Rokers zijn nog wel welkom maar moeten voortaan gaan paffen op een speciale rookplek, buiten het gezicht van kinderen.

Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk, aldus het bestuur van de voetbalclub. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit.

Er komen twee rookzones: achter de kantine en achter de kleedkamer. Beide plekken zijn uit het zicht van kinderen. VV Wilhelmus vraagt rokers om alleen in de rookzones te roken. Plattegronden op het terrein geven aan waar ze te vinden zijn.

Om het proces te vergemakkelijken hangt de voetbalclub banieren van de beweging Rookvrije Generatie op. Zo weet ook elke bezoeker waar die aan toe is. Bestuursleden en vrijwilligers van VV Wilhelmus zullen de eerste maanden rondlopen met een sportieve attentie om mensen die tóch roken op het terrein te attenderen op de nieuwe afspraken en te wijzen op de twee plekken waar wél gerookt mag worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter