Nieuws
Oud en nieuw: diverse branden

De jaarwisseling is in Leidschendam-Voorburg naar het zich laat aanzien, redelijk rustig verlopen. Rond half één moest de brandweer in actie komen bij een woningbrand aan de Mgr. van Steelaan in Voorburg. In die straat waren de blusgasten ook al enkele uren eerder actief. Rond 20.30 uur werd een daar geparkeerde aanhangwagen in de fik gestoken. Nadat passanten het vuur tevergeefs trachten te blussen, maakte de brandweer even later korte metten met de vlammen. De met diverse materialen volgeladen kar werd naderhand door een bergingsbedrijf weggehaald.

Kort voor middernacht werd er afval en andere rommel  door onbekenden in brand gestoken op het Damplein in Leidschendam. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te doven.

Eerder op de avond werd een auto aan de J.W. Frisolaan in Leidschendam in brand gestoken, vermoedelijk door een groep jongeren. Dat gebeurde rond 19.30 uur. Ook een berg afval werd aangestoken. De gealarmeerde brandweer werd door de jongeren bestookt met vuurwerk. Daarop greep de politie in. Later in de nacht, rond half één, werd er in dezelfde straat een buitenbrand gesticht die door de brandweer geblust moest worden.

Kort na middernacht was er nog even lichte paniek aan de Broekweg, Voorburg. Daar werd een brandlucht waargenomen. De gealarmeerde brandweer constateerde echter dat er niets aan de hand was.

In de loop van de avond werd een balkonbrand gemeld bij een flat aan de Prinses Margrietlaan in Voorburg. Het vuur kon snel gedoofd worden. Rond 21.00 uur werd er een brandje gemeld uit de Looierslaan Voorburg. Daar was rommel die op straat lag in brand gestoken. Ook dit brandje was snel uit. Aan de Dobbelaan in Leidschendam werd een papiercontainer door onbekenden in brand gezet. Dat gebeurde rond 20.00 uur.

Midden in de nacht, rond 03.00 uur, moesten de hulpdiensten nog naar de Cappellenstraat in Voorburg. Daar moest een zieke uit een woning worden gehesen om met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht te worden. Wat betrokkene plots mankeerde, is niet bekend gemaakt.

Eerder op de dag kon na een melding van een oplettende melder 1200 kilo illegaal vuurwerk in beslag worden genomen. De eigenaar is aangehouden, onderzoek loopt. Ook is nog een minderjarige aangehouden met 100 nitraten op zak.

Op de 31ste ’s middags was er ook al het nodige loos. Zo had de politie om 18.00 uur al 25 meldingen van vuurwerkoverlast ontvangen. Daarnaast waren er berichten over containerbranden in de Prinses Marijkelaan Leidschendam en Prinses Beatrixlaan Voorburg, ging het brandalarm of in de tramtunnel bij het Oosteinde in Voorburg, en werd er een buitenbrand opgemerkt aan de Veursestraatweg ter hoogte van de gemeentegrens met Voorschoten.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter