Nieuws
Verklaring wethouder over plannen Antoniushove

‘De gemeente is door het HMC (de ziekenhuisgroep die eigenaar is van de ziekenhuizen Antoniushove, Bronovo en Westeinde, red.) geïnformeerd dat zij op dit moment werkt aan een plan met daarin een aantal mogelijke  toekomstscenario’s voor de lange en korte termijn. Daarbij kijken zij ook naar de huisvesting van de ziekenhuizen.

,,We maken ons ernstige zorgen over wat dit betekent voor onze gemeente. Wij vinden het belangrijk dat de zorg voor inwoners goed bereikbaar is. In een vergrijzende gemeente, zoals Leidschendam-Voorburg, verwachten we een toenemende vraag naar zorg. Het zou een groot gemis zijn als het gerenoveerde Antoniushove naar een andere locatie zou verhuizen. We beslissen als gemeente niet over huisvesting van ziekenhuizen, maar zijn wel in gesprek met het HMC om duidelijk te maken hoe belangrijk bereikbare  ziekenhuiszorg voor onze inwoners is. Omdat de toekomstscenario’s van het HMC de Haagse regio raken, zullen we dit gesprek samen met buurgemeenten voeren’’, aldus wethouder Juliette Bouw (zorg)’.

In de verklaring wordt geen enkele concrete actie zijdens B&W aangekondigd. Met ‘buurgemeenten’ kan de wethouder alleen op Den Haag doelen. B&W in de Hofstad hebben echter weinig belang bij een ‘redding’ van Antoniushove, indien dat ten koste zou gaan van de ‘eigen’ ziekenhuizen Bronovo en Westeinde.

Inmiddels is bekend geworden dat HMC op de eigen website een andere verklaring over de plannen heeft gezet, dan men eerder aan de media – in dit concrete geval het AD – gaf. Op de site zegt HMC niet dat het bij de scenario’s die men verkent gaat om ‘een 1, 2 of 3 locatiemodel’, hetgeen men eerder wel aan de media berichtte. HMC deed dat naar eigen zeggen om onrust te voorkomen en niet om zaken te verbloemen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter