Nieuws
Relatief rustige jaarwisseling voor ziekenhuizen

Op de Spoedeisende Hulp (SEH) van de ziekenhuizen Westeinde en Bronovo is Oudejaarsnacht relatief rustig verlopen. ,,Net zoals andere jaren was het tijdens de jaarwisseling druk op onze afdelingen”, vertelt zorgmanager Frans de Voeght. ,,Maar door de extra inzet van mensen konden de collega’s het werk goed aan.”

Er zijn tussen maandagavond 23.00 uur en dinsdagochtend 07.00 uur 61 mensen behandeld. Acht daarvan kwamen binnen met vuurwerkletsel. Een van hen is opgenomen op de intensive care vanwege het inademen van roetdeeltjes, de anderen konden na de behandeling weer naar huis, ook de drie vuurwerkslachtoffers van 16 jaar of jonger. Overdag kwamen er 31 december overigens vijf vuurwerkslachtoffers binnen op de SEH.

Zes mensen zijn opgenomen met een alcoholvergiftiging, drie mensen kwamen binnen vanwege mishandeling. ,,Dat aantal is beduidend lager dan andere jaren”, aldus De Voeght. ,,Wellicht een teken dat er veel goede voornemens zijn gemaakt.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter