De bibliotheek en SeniorWeb hebben voor de periode januari  tot juli 2019 weer een afwisselend aanbod gemaakt voor cursussen op het gebied van computer, tablet, e-reader en smartphone. Ook komt er een DigiCafé. Belangstellenden kunnen de folder met het complete programma afhalen in de bibliotheek of bekijken op www.bibliotheekaandevliet.nl/allemaaldigitaal

De bibliotheek en SeniorWeb vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de digitale wereld. Daarom bieden zij workshops en cursussen aan voor gebruikers van iPhones, iPads, telefoons en tablets die werken met Android, Apple-computers en Windows-computers. Jaap van Buren van de bibliotheek legt uit: ,,Hebt u weinig of geen ervaring met computers? Doe dan mee aan de gratis cursus ‘Klik & Tik: wegwijs met de computer, tablet en het internet’. Contact met overheidsinstanties verloopt steeds meer digitaal. Ziet u daar tegenop? In de gratis cursussen ‘Digitale overheid’ leert u onder andere hoe u een DigiD maakt, hoe u kunt zoeken naar werk, hoe u informatie vindt over AOW en hoe u toeslagen van de overheid aanvraagt. In het DigiCafé krijgt u gratis hulp bij uw al vragen op digitaal gebied. Bibliotheekmedewerkers en docenten van SeniorWeb beantwoorden uw vragen. Loop ons café binnen. U hoeft u niet aan te melden. En kom kennismaken met de digitale wereld. Breng zo mogelijk uw eigen apparaat mee, waarover u een vraag hebt. Natuurlijk helpen wij u ook bij het maken van de juiste keuze uit ons aanbod van cursussen en workshops. En wij kunnen u van alles vertellen over de online bibliotheek en de handige apps van de bibliotheek.”

Het DigiCafé is om de week in de bibliotheek Voorburg op dinsdagmiddag van 14.00  tot 16.00 uur. De eerste keer is dinsdag 8 januari. In Leidschendam wordt het DigiCafé om de week gehouden op donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. De eerste keer is donderdag 10 januari. Aanmelden voor de cursussen en workshops kan via de website van de bibliotheek of aan de balie in de bibliotheek.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter