,,Afgelopen zaterdag bracht ik mijn 5 jaar oude Philips TV naar het ‘afval loont inzamelpunt’ van de gemeente Den Haag op de Binckhorst. Ik was stom verbaasd geld terug te krijgen, nadat het toestel was gewogen. Je kon kiezen: of geld op eigen account bijschrijven of voor een nader te bepalen goed doel. In dit geval koos ik voor:  ‘De laatste wens ambulance’ die mensen naar hun gekozen evenement brengen. Ik zag deze ambulancebroeders dit jaar in De Keukenhof en bij Simonis Visrestaurant in Scheveningen en was er erg van onder de indruk door te zien hoe ernstig zieke mensen genoten van dit uitstapje. Waarom doet onze gemeente Leidschendam-Voorburg ook  niet iets dergelijks? In Den Haag wordt terugbrengen van afval financieel beloond.  Eigenlijk was dit ‘afval loont punt’ niet bedoeld voor inwoners buiten Den Haag.  Het milieu tegemoetkomen is grensoverschrijdend. Ik hoop dat evaluatie van dit inzamelpunt tot verlenging leidt en navolging vindt in Leidschendam-Voorburg.”

(Naam inzender bij de redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter