Nieuws
GBLV wil spoeddebat over afval

GBLV-fractieleider Frank Rozenberg wil een spoeddebat met B&W over het afvalbeleid. Aanleiding vormt het weer invoeren van het wekelijks ophalen van restafval. B&W kondigden eerder aan dat gefaseerd te willen gaan doen in wijken met laagbouw. Afvalbedrijf Avalex liet echter weten dat Voorburg-Midden zou worden overgeslagen, ook al bestaat daar meer dan 30 procent van de woningen uit laagbouw. Daarnaast blijkt dat Avalex eind januari met de wekelijkse ophaal wil starten in de Rietvink (wijk in Leidschendam) die voor meer dan 30 procent uit hoogbouw (flats) bestaat. Ook in Leidschendam-Centrum zou men er dan mee willen gaan starten. Deze wijk bestaat grotendeels uit hoogbouw. Indien agenda-technisch mogelijk wordt het spoeddebat aanstaande dinsdag in de gemeenteraad gehouden.

De zelfbenoemde wijkvertegenwoordiger Ap de Heus meldt ondertussen dat de afvalbergen in de gemeente alleen maar groter worden. ,,Het blijft een afvalplaag in Leidschendam-Voorburg met veel rommel en heel veel zwerfvuil bij de containers. Het is jammer dat de afvalcoach niets meer opruimt,het blijf maar een chaos bij de containers waar kennelijk geen oplossing voor te vinden is. Bij 1 x in de week ophalen heb je het probleem van het vuil bij de containers niet opgelost.” Een rondje fietsen door de gemeente leert Ap dat er op meer dan 30 plekken vuil ligt. Zowel naast de (volle) containers, als grofvuil dat de mensen niet kwijt kunnen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter