Ook minister Bruno Bruins (VVD, volksgezondheid) krijgt deze week te maken met de mogelijke sluiting van de ziekenhuizen Antoniushove en Bronovo. Op verzoek van de Tweede Kamer geeft hij zicht op de ontwikkelingen. Dat doet hij met een zogenoemde Stand van Zakenbrief. Kamerlid Simon Geleijnse (50Plus) vroeg de minister om opheldering na de berichtgeving in onder meer AD/Haagsche Courant over mogelijke sluiting van de HMC-ziekenhuizen Bronovo en Antoniushove. Zijn verzoek werd gesteund door VVD, SP, PvdA, PVV, VVD en SGP. ,,We hebben het verzoek om meer uitleg door de minister gedaan omdat we ongerust zijn over deze ontwikkeling. Wat staat de inwoners van Den Haag en omliggende gemeenten te wachten wat betreft ziekenhuiszorg? Welke plannen zijn er?’’, aldus Geleijnse. ,,In hoeverre is het ministerie daarbij betrokken? Houden ze rekening met de continue groei van het aantal inwoners van Den Haag en de plaatsen in de omgeving? En in hoeverre spelen financiën en beschikbaarheid van personeel een rol?”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter