Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn trokken in het jaar 2018 opnieuw meer bezoekers dan het jaar ervoor. In Hofwijck passeerden 17.072 bezoekers de entree, Museum Swaensteyn kwam dit jaar met 10.069 voor het eerst in de dubbele cijfers. Voor beide musea betekende dit ten opzichte van 2017 een groei, respectievelijk van 10% en 15%. Daarmee zet de gestage groei waarvan de afgelopen vier jaar sprake is door.

Op dit moment wordt in beide musea de laatste hand gelegd aan de programmering voor 2019, die binnenkort beschikbaar is. Op Huygens’ Hofwijck zal dit jaar in het teken staan van Rembrandt, wiens 450stesterfjaar in 2019 wordt herdacht. Eind maart gaat de documentaire film ‘Constantijn ontdekt Rembrandt’ in première, een productie die net als de eerdere Venetiëfilm wordt gemaakt in samenwerking met Jacques van Herten en Desi Goudman.

De best bezochte tentoonstelling in het afgelopen jaar was de eerste editie van Voorburg Sculptuur, die in beide musea de zomerexpositie vormde. Vooral de marmeren beelden van Eppe de Haan in de tuin van Hofwijck trokken veel bezoek vanuit de regio en verder. Dit evenement staat ook voor de komende zomer weer in de planning. In Museum Swaensteyn was ‘De Gouden Eeuw van de Vliet’, met bijzondere bruiklenen zoals de kaart van de Vliet uit 1556, een succes. Maar ook de tentoonstelling over Adriana en Johanna Bleuland van Oordt was populair, evenals de Kersttentoonstelling met als thema Driekoningen. (Foto: Charles Groeneveld )

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter