De gemeenteraadsfractie van GroenLinks roept minister Eric Wiebes (VVD, Economische Zaken en Klimaat) in een open brief op in te grijpen nu de coalitie VVD-CDA-PvdA-CU/SGP het plan heeft om winsten van lokale ondernemers in te zetten voor gemeentelijke projecten. VVD-raadslid Bart Eleveld diende onlangs in  de gemeenteraad een motie in om de openbare parkeergarage in het Damcentrum te betalen uit winsten van de lokale projectontwikkelaar Schouten. Zijn opmerking daarbij was ,,Weet u wel hoeveel winst op woningbouw gemaakt wordt?” GroenLinks is de enige partij die tegen deze motie stelling neemt. Gemeenteraadslid Floor Kist: ,,Volgen dan ook andere projecten zoals parken, nieuwe wegen, nieuw straatmeubilair, afval inzamelen? De deur staat open voor alle bestuurders die de gemeente financieel niet goed beheren om nieuwe inkomsten aan te spreken, zeker nu die moet bezuinigen.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter