Nieuws
Poldertuin bij Molen de Vlieger krijgt vorm

De poldertuin bij Museummolen De Vlieger krijgt al flink gestalte. Een groep vrijwilligers is vrijwel ieder weekend druk in de weer om naast de molen aan het Essepad in Voorburg de tuin aan te leggen. Bij de start van het nieuwe molenseizoen, kan deze meteen worden geopend. In de poldertuin moet duidelijk worden hoe molenaars in vroeger tijden zelf voorzienend waren. Dus komen er allerlei soorten (vergeten) groenten. Ook is er plek voor een bloemenhoek. Vanaf een bankje kunnen bezoekers van het nieuwe groen genieten.

De tuin gaat straks een onderdeel vormen van de educatieve rondleidingen in en om de molen. Men hoopt zelfs dat jeugdige bezoekers kunnen proeven van wat er vroeger werd gegeten. Zowel voor de tuin als voor de molen zijn vrijwilligers welkom. Men is vooral op zoek naar mensen die na een inwerkperiode zelfstandig rondleidingen kunnen geven, zowel voor toeristen als voor scholieren. De molen is open op woensdag- en zaterdagmiddag en op afspraak op andere dagen voor groepen. Op dit moment is Molen de Vlieger in verband met de winterse kou, gesloten voor bezoekers. Toch wil molenaar Bram Zonderop nieuwe vrijwilligers graag verwelkomen. Wie interesse heeft kan telefonisch contact met hem opnemen, tel. 070 3694372 .

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter