Mening
U zegt het maar: ‘De gezonde stad’?

Dat B&W aan het begin van het nieuwe jaar een nieuwjaarsreceptie houden voor inwoners van de gemeente, is inmiddels een traditie. Zo ook dit jaar. Vandaag, maandag 7 januari, is eenieder vanaf 19.30 uur welkom in het Raadhuis om B&W de beste wensen over te brengen. ‘We nodigen u uit voor onze Nieuwjaarsreceptie om elkaar te ontmoeten en gezamenlijk het nieuwe jaar 2019 in te gaan’, aldus de tekst van de uitnodiging. Duidelijk.

Niet helder is echter waarom de gemeente plots ‘De gezonde stad’ is gedoopt in de lijst van publieke optredens van leden van B&W. Daar wordt ineens gesproken over ‘Nieuwjaarsbijeenkomst voor inwoners De Gezonde Stad’. Nu kunnen wij ons bij Vlietnieuws niet herinneren dat de naam van de gemeente veranderd is. Noch een debat in de gemeenteraad over een nieuwe aanduiding voor Leidschendam-Voorburg.

‘De Gezonde Stad’ bestaat wel. Het is een stichting die Amsterdam duurzaam en gezond wil maken. Maar daar weten ze niets over een toetreding van Leidschendam-Voorburg tot hun projecten. Om Leidschendam-Voorburg als ‘gezonde stad’ te kenmerken gaat ook wat ver. Gelegen tussen snelwegen en spoorbanen, met aan aanvliegroute voor Schiphol er bovenover, krijgen de inwoners meer dan genoeg luchtvervuiling en geluidhinder te verwerken. Ok, er is redelijk veel groen. Maar dat areaal wordt door de kapactiviteiten van de gemeente en anderen ook steeds kleiner.

‘De Gezonde Stad’; wellicht een nieuwe marketing-tool om de gemeente te profileren. Of zou het een hint zijn naar de nieuwe huisstijl die B&W voor goud geld laten ontwikkelen? Wie het weet mag het zeggen. En als de kreet ook slaat op de gezondheidszorg kan hij meteen weer afgeschaft worden met de voornemens ziekenhuis Antoniushove te sluiten en het Diaconessen-ziekenhuis te slopen.

(naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter