Nieuws
Minder subsidie voor verduurzamen woningen

De gemeente gaat door met het stimuleren van woningeigenaren om hun woning te verduurzamen. Vanaf maandag 14 januari  8.00 uur kunnen inwoners subsidie aanvragen voor het aanbrengen van onder andere zonnepanelen, groene daken en isolatie. Er is 150.000 euro  beschikbaar. Dat is minder dan het bedrag voor 2018 (200.000 euro) of 2017 (250.000 euro).

De subsidieregeling maakt het investeren in een duurzame woning  aantrekkelijk. Dat kan op verschillende manieren. Particuliere woningeigenaren kunnen met subsidie hun vloer, wanden of dak laten isoleren of een groen dak dan wel zonnepanelen laten installeren. Ook kan de subsidie gebruikt worden om een thuisaccu (voor het bewaren van zelf opgewekte stroom), een elektrisch inductiefornuis, infraroodpanelen of vloerverwarming aan te schaffen.

Particuliere woningeigenaren krijgen 25 procent subsidie op een groen dak, 20 procent op een isolatiemaatregel en 5 procent op zonnepanelen. Iedereen die samen met anderen duurzaamheidsmaatregelen uitvoert, kan een beroep doen op een éxtra subsidie van 5%; de burenbonus. Een groen dak op een schuur vraagt veelal om een relatief kleine investering, maar houdt regenwater vast bij hevige regenval en zorgt voor schonere lucht. De gemeente streeft naar 15.000 m² groene daken in 2020 voor meer wateropvang en biodiversiteit in de stad.

Woningeigenaren (inclusief Verenigingen voor Eigenaren) kunnen digitaal subsidie aanvragen via lv.nl/energie Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Iedereen die een aanvraag doet, ontvangt binnen acht weken antwoord. Deze termijn kan de gemeente met vier weken verlengen. Inwoners kunnen vragen stellen via lv.nl/contact.

De subsidie gaat in de toekomst verdwijnen. B&W werken aan een nieuwe stimuleringsvorm van het verduurzamen van woningen voor: een duurzaamheidsfonds.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter