Nieuws
Pittige vragen van Bianca Bremer

Deze vragen worden vanavond door gemeenteraadslid Bianca Bremer (GBLV) aan wethouder Juliette Bouw (zorg) gesteld tijdens een door haar aangevraagd spoeddebat over de mogelijke sluiting van de ziekenhuizen Antoniushove en Bronovo:

 • Wanneer heeft het college van B&W kennis genomen van de mogelijke sluiting van Antoniushove en Bronovo?
 • Waarom heeft het college van B&W de gemeenteraad niet (al dan niet vertrouwelijk) hierover geïnformeerd in de wetenschap dat de raad in het verleden al grote zorgen en bedenkingen heeft geuit tegen sluiting van de spoedeisende hulp?
 • Waarom heeft het college van B&W tot Oudejaarsdag gewacht met een reactie op het nieuws van de mogelijke sluiting van Antoniushove en Bronovo, terwijl in het weekend daarvoor de grote onrust hierover bij de inwoners bleek door de massale ondertekening van de online petitie? Heeft het college van B&W de impact ook hier onderschat?
 • Is het college van B&W zich bewust van haar taak om te netwerken met zorginstellingen in Leidschendam-Voorburg om te voorkomen dat we overvallen worden met plannen die eenzijdig door de instellingen worden bedacht/gemaakt?
 • Heeft het college van B&W een structureel overleg met deze zorginstellingen?
 • Heeft het college van B&W contact/overleg met de dominante zorgverzekeraars in het gebied waar Leidschendam-Voorburg deel van uitmaakt, om duidelijk te maken wat de lokale belangen zijn van de verzekerden; hun cliënten, onze inwoners zogezegd?
 • Heeft het college van B&W met andere gemeenten in de regio hierover overleg om gezamenlijk een signaal af te geven naar de zorgverzekeraars?
 • Hoe ziet het college van B&W zelf het belang van Antoniushove en Bronovo?
 • Ziet het college van B&W het als zijn taak om nu aan te geven dat genoeg, genoeg is? Leidschendam-Voorburg is de eerste hulp voorziening (SEH) immers ook al kwijtgeraakt.
 • Welke actie(s) gaat het college van B&W daartoe ondernemen, liefst samen met de raad en onze inwoners, om aan het bestuur van HMC duidelijk te maken dat Leidschendam-Voorburg sluiting van Antoniushove een ongewenst plan vindt?
 • Is het college van B&W bereid om een uitnodiging van de gemeenteraad in de richting van het bestuur van het HMC te ondersteunen, om over de plannen van HMC met de gemeenteraad en inwoners in gesprek te gaan?
 • Hoever is het college van B&W om nu echt te komen tot een 24 uur huisartsenpost, nu KJ44 volgens de laatste berichten voor sociale woningbouw wordt bestemd?
 • Is het college van B&W bereid om samen met de gemeenteraad een brief te sturen aan het bestuur van HMC en aan minister Bruins om de zorgen kenbaar te maken over de sluiting van Antoniushove (en Bronovo)?
 • Is het college van B&W bereid om met de gemeenteraad aanwezig te zijn bij de overhandiging van de petitie tegen de mogelijke sluiting van Antoniushove (en Bronovo) aan het bestuur HMC en minister Bruins?

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter