Opeens staan er dan verkeerslichten in het Huygenskwartier. Onder meer bij de Rozenboomlaan en  het Oosteinde. Deze zijn bedoeld om het verkeer te regelen tijdens de werkzaamheden aan de Raadhuisstraat. Daar worden gedurende twee weken kabels en leidingen vervangen en is het wegdek voor een deel open gebroken. Om de cruciale verbinding – de Raadhuisstraat is de enige voor auto’s en scooters toegankelijke weg van en naar de Vliet – open te houden zijn diverse maatregelen genomen. Zo worden buiten de stoplichten op drukke momenten ook verkeersregelaars ingezet.

Eén ding is vergeten: er staan geen borden om het verkeer te waarschuwen voor de wegwerkzaamheden en de lichten. En dus klapten er maandag al bijna auto’s op elkaar, die opeens voor een verkeerslicht stonden. Bovendien ontstond er de nodige chaos door automobilisten die auto’s, welke te wachten stonden voor het stoplicht,  voorbij reden omdat zij dachten dat die gingen parkeren. Om vervolgens, na het ‘inhalen’ zelf de stoplichten te ontdekken. En te blijven stilstaan waarmee de rijbaan de andere kant op werd geblokkeerd. Als achteruit rijden dan niet meer mogelijk is, zit er maar één ding op: door rood rijden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter