Nieuws
Meer tijd onderzoek Damcentrum

B&W nemen meer tijd voor een onderzoek naar de bereikbaarheid van en de doorstroming in het Damcentrum in Leidschendam, inclusief de eventuele bouw van een nieuwe brug over de Vliet. Dat blijkt uit een brief die verantwoordelijk wethouder Juliette Bouw aan de gemeenteraad heeft gezonden. Vlietnieuws berichtte al eerder over de vertraging.

Volgens Bouw is de tijdsdruk voor het onderzoek afgenomen aangezien een intentieovereenkomst die de gemeente met ontwikkelaars had voor Klein Plaspoelpolder (KPP) – het gebied tussen Vliet, D. Zocherstraat, Oude Trambaan en Plaspoelkade – is ontbonden.

Bouw erkent dat door het onderzoek naar bereikbaarheid en doorstroming de ontwikkeling van KPP stagneert. Dat betekent minder inkomsten voor de gemeente terwijl de kosten wel doorlopen. Dat financiële nadeel wil zij meenemen bij de besluitvorming over een mogelijke extra brug.

De wethouder geeft aan binnenkort met een nieuwe parkeerbalans voor het Damcentrum te komen. De bestaande balans is ‘herijkt’. Verder wordt er gewerkt aan een verkeersplateau op de kruising Damlaan – Damplein – Damstraat – Zaagmolenstraat (ter verhoging verkeersveiligheid), opzetten van intelligente verkeerslichten (passen zich aan aan verkeersaanbod) en dynamische route-informatiepanelen (geven automobilisten aan hoe ze het best kunnen rijden).

Ideeën rond het verhogen van de leefbaarheid en levendigheid van het Damcentrum staan voorlopig op het tweede plan, zo geeft Bouw aan. Zij geeft voorrang aan parkeren, verkeersmaatregelen en het onderzoek naar bereikbaarheid en doorstroming.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter