,,Dat voorlezen belangrijk is voor jonge kinderen, kunnen we niet vaak genoeg zeggen”, aldus Jaap van Buren van de Bibliotheek aan de Vliet. ,,Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, het stimuleert de fantasie, het zorgt voor rust en regelmaat. En, het is vooral erg leuk. Rond de Nationale Voorleesdagen (23 januari tot en met 2 februari) geven we in de bibliotheek nog eens extra aandacht aan voorlezen. Er is ook theater: ‘Een huis voor Harry’, bedoeld voor  kinderen van 2 tot 6 jaar. Er staan twee verschillende voorstellingen op het programma, beide gebaseerd op het prentenboek van het jaar ‘Een huis voor Harry’ van Leo Timmers. Harry, de huispoes gaat op stap en raakt de weg kwijt in de stad. Aan het einde van het verhaal is hij veel vriendjes rijker en vindt hij zijn huis gelukkig weer terug. In Leidschendam en Voorburg is een muzikale voorstelling met eigengemaakte poppen.” .

Te zien in Voorburg op| woensdag 16 januari, voorstellingen om 9.30, 11.00 en 13.30 uur. In Leidschendam op woensdag 23 januari,  voorstellingen om 11.00 en 13.30 uur. Kaartverkoop is via de website of aan de balie in de bibliotheek.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen staat ook het Peutervoorlezen in het teken van het prentenboek ‘Een huis voor Harry’. Er wordt een interactieve vertelvoorstelling gehouden. Tijdens het voorlezen geniet men samen met uw peuter van een heerlijk ontbijt. Het ontbijt met voorlezen begint om 08.45 uur en duurt tot 09.45 uur. En dat is in Voorburg  op woensdag 23 januari, in Leidschendam op vrijdag 25 januari. Vooraf aanmelden via de website of aan de balie in de bibliotheek. Om 10.00 uur wordt ‘Een huis voor Harry’ ook voorgelezen tijdens het reguliere Peutervoorlezen (zonder ontbijt).

Meld uw peuter of kleuter tijdens De Nationale Voorleesdagen gratis aan als lid van de bibliotheek en bespaar € 2,75 inschrijfgeld. Uw kind krijgt als welkomstcadeau een vingerpoppetje van de kater Harry uit het prentenboek ‘Een huis voor Harry’, zolang de voorraad strekt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter