Nieuws
Schade jaarwisseling: 10.420 euro

De schade die door vuurwerk en andere activiteiten rond de jaarwisseling is ontstaan wordt door de gemeente becijferd op 10.420 euro. Dat is alleen schade aan gemeentelijke eigendommen in de publieke ruimte. Hoeveel schade particulieren hebben geleden, is niet bekend. Dat hebben B&W het gemeenteraadslid Marie-Christine van der Gronde (GroenLinks) laten weten in antwoorden op vragen.

Onduidelijk is nog of de vuurwerkvrije zone’s die burgers konden inrichten hebben gewerkt. Er waren er uiteindelijk zes, terwijl er acht aanvragen waren. De zes zone’s lagen allemaal in Voorburg: Raadhuisstraat, van Arembergelaan, Einddorpstraat, Laan van Haagvliet, Veenkade en een deel van de Parkweg. Er zou er ook één komen in de Kerkstraat Leidschendam, maar de initiatiefnemers kwamen de borden niet bij de gemeente ophalen. Het lot van de achtste zone is onbekend.

De gemeenteraad zal pas eind februari een evaluatie krijgen van de vuurwerkvrije zone’s. Eerst moeten de initiatiefnemers nog bevraagd worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter