Nieuws
Lantaarnpaal als oplaadpaal

Lantaarnpalen in de gemeente moeten aangepast worden zodat zij ook stroom kunnen leveren aan elektrische auto’s. Dat heeft de gemeenteraad uitgesproken door het unaniem aannemen van een voorstel van CDA-gemeenteraadslid Gijs Dupont. B&W moeten een haalbaarheidsstudie laten doen en voor de zomer komen met een voorstel om een proef te gaan houden met lantaarnpalen als oplaadpalen.

De gemeenteraad stemde ook in met twee andere ideeën van Dupont. Zo moeten B&W er bij de collega’s in Den Haag op aandringen geen vergunning te geven voor de komst van een start- en landingsplaats voor helikopters in de zuidoost kom van het Prins Clausplein, onder de rook van Voorburg. De huurovereenkomst moet worden opgezegd. De provincie moet ook geen vergunning meer afgeven.

Op de A12 bij Voorburg moet een maximum snelheid van 80 km. per uur worden ingevoerd, in beide richtingen, zo bepaalde de gemeenteraad. Op de A4 bij Leidschendam moet dat 100 km. worden. Hier stemde de VVD wel tegen.

Met algemene stemmen vroeg de gemeenteraad op voorstel van GBLV aan B&W om opnieuw bij de provincie te gaan aandringen op het nakomen van een afspraak uit 2009 dat er ter hoogte van natuur- en recreatiegebied Vlietland langs de A4 een geluidscherm zou komen van 3 km. lengte. De provincie wil dat scherm niet meer en schermt nu met een lagere en kortere aarden wal.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter