Een nieuwe tentoonstelling in het Voorburgs Museum Swaensteyn. Vrijdag 18 januari  wordt de tentoonstelling Ronald & Ronald Lindgreen geopend door Susie Schiffer-Endenburg. De Voorburgse kunstenaar Ronald Lindgreen (1916-1999) bouwde tijdens zijn leven een groot oeuvre op. Lindgreen werd geboren in Indonesië en in zijn werk zijn dan ook regelmatig Aziatische elementen terug te vinden. Hij volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en kreeg daarna les aan de Nieuwe Kunstschool in Amsterdam onder leiding van Paul Citroen.

Het werk van Lindgreen laat vaak een open structuur zien met een wat mysterieuze sfeer. Voor hem waren niet de afzonderlijke details het belangrijkste, maar de harmonie van het geheel. De tentoonstelling Ronald & Ronald Lindgreen toont de verschillende stijlperiodes en de vele materialen waarmee Lindgreen werkte. Deze tentoonstelling vormt een dubbelpresentatie met het werk van Ronald Lindgreen en de kleurrijke aquarellen van zijn kleinzoon, Ronald Aleksander Lindgreen. Ronald Aleksander Lindgreen volgde zijn opleiding aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en woont en werkt in Zagorje, Kroatië. De tentoonstelling in het museum aan de Herenstraat is te zien tot en met 10 maart.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter