Nieuws
Meepraten over inrichting leefomgeving

De gemeente moet inwoners de kans geven mee te praten over de inrichting van hun leefomgeving. Dat heeft de gemeenteraad bepaald door het aannemen van een voorstel daartoe van D66-gemeenteraadslid Mahjoub Mathlouti. Het idee kwam aan de orde bij de behandeling van een Kompas voor de leefomgeving. Bij het meepraten moet de gemeente zich in het bijzonder richten op inwoners waarvan de afgelopen jaren is gebleken dat die niet goed bereikbaar zijn. Op verzoek van GBLV zullen B&W bij het maken van zogenoemde ‘omgevingsvisies’ moeten gaan praten met aangrenzende gemeenten. Dit om met name in grensgebieden zaken als bebouwing, groen, milieu en leefbaarheid met elkaar af te stemmen. Onder druk van de VVD zal er in het Kompas voor de leefomgeving meer aandacht komen voor de veiligheid.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter